Degustační večery

PRO ENORMNÍ ZÁJEM O LOBSTER DAY, Z ČEHOŽ SE VELMI TĚŠÍME, BUDE DEGUSTACE PŘESUNUTA Z RESTAURACE BALTACI DO HLAVNÍHO SÁLU ATRUM HOTELU BALTACI ATRIUM. Věříme, že o to jedinečný tento zážitek pro Vás bude! Přijměte naše pozvání ke stolu, ke kterému budeme každý měsíc servírovat jedinečná DEGUSTAČNÍ MENU z rukou známých českých i zahraničních šéfkuchařů. Během posledních dvou let jsme s gastrokalendářem procestovali velkou část světa a objevovali tak chutě a vůně oblíbených turistických destinací. Naše gastrotoulky se těší velké oblibě a rozmanitost jednotlivých degustačních večeří láká množství gastro nadšenců ze širokého okolí. K dokonalému zážitku a dovršení autentičnosti přispívá rovněž degustace lokálních vín či nápojů. V kombinaci s tématickou výzdobou a hudbou se jedná o silný komplexní zážitek, který pohltí všechny Vaše smysly. Nechejte se zlákat...

Řecké delikatesy v podání Terezy Hybšové

březen 2024, ZLÍN

V březnu jste měli možnost vydat se s námi do jedné z nejoblíbenějších turistických oblastí – Helénské republiky. Řecká kuchyně představuje čerstvost, svěží a výrazné chutě. Tentokrát pozvání přijala finalistka soutěže MasterChef Česko, Tereza Hybšová, která se nechala inspirovat svými kořeny, a proto bylo téma jejího degustačního menu bez pochybností předurčeno. Hosté tak měli možnost vychutnat si pětichodové menu, které bylo průřezem tradičních řeckých pokrmů, jako od pravé Thíi (tedy tety). Chuťové pohárky rozdráždil amuse bouche ve formě Meze, následovaly smažené kalamáry, osvěžující polévka Avgolemono, nechybělo Souvlaki z jehňátka, Moussaka a sladkým zakončením byla oblíbená Baklava.

Hosté měli možnost ochutnat tradiční anýzový destilát Ouzo a řecká vína, která dotvořila chuťový zážitek do úplné autentičnosti. Atmosféra Řecka z restaurace přímo čišila…

Romantický večer s šéfkuchařem Michalem Bučkem

únor 2024, Zlín

Kdo by se nechtěl nechat rozmazlovat v nejromantičtější den v roce…?

V den Svatého Valentýna ve středu 14. 2. 2024 v 18:00 svou romantiku a pevnost vztahu přišlo utvrdit na 30 párů, pro které už prostory naší restaurace a restauračního salonku málem nestačily. Do romantického kabátku plného barev lásky se zahalila naše restaurace, která vyčarovala úsměv na tváři i tomu nejvíce zarytému „antiromantikovi“.

Šéfkuchař skupiny Baltaci Michal Buček za pomoci dlouholetého kamaráda kuchaře Tomáše Renty si pro naše hosty připravili romantikou protkané pětichodové menu. Úvodním amouse bouche bylo ochucené máslo v Le beurre de betterave, následovalo oblíbené antipasto Jižní i Střední Ameriky – Ceviche [Seviše], dále krém z pečemých rajčat jak jinak než v barvě lásky. Jako hlavní chod následovala roládu z telecí kýty plněná francouzským sýrem comté, uzeným prosciuttem. Závěrečná sladká tečka na konec v podobě francouzského dezertu Tisíce lístků – rozloženým Mille Feuille.

Hosté si opět mohli dopřát pestrou nabídku šumivých i klasických vín a pro ty, kteří se neuspokojili pouze s romantickou večeří, ale chtěli si dopřát romantiku plnými doušky, v nabídce Hotelu Baltaci Atrium byly připraveny luxusní Valentýnské balíčky. Romantiku nasáli naši hosté všemi smysly.

Toulky Monakem se šéfkuchařem Alessandrem Burlenghim

leden 2024, Zlín

V měsíci lednu 2024 jsme zahájili nový gastronomický rok výletem do slunného Monaka s novým šéfkuchařem Alessandrem Burlenghim, který se našim návštěvníkům představil s grandiózním sedmichodovým menu s akcentem slunného Monaka. Šéfkuchař s více jak 25letými zkušenostmi na vysokých gastronomických pozicích, který často hostí v nejmenované významné vile v Monaku prominentní osobnosti ze světa filmu, showbyznysu, finančního sektoru i politického dění.

Jeho menu bylo symfonií chutí, ve kterém skloubil tradiční suroviny ze Středozemí, lehkost citrusů, salátů, lanýžů a mořských plodů. I tentokrát bylo možné využít možnost vinného párování z rukou odborníků z Vinotéky U Pešatů.

Zimní slovenské menu z rukou Ivany Malecové

prosinec 2023, Zlín

V měsíci prosinci jsme s našimi gastrotoulkami nejeli příliš daleko. Malou prosincovou zastávku jsme si dopřáli za hranicemi Česka u našich bratrů Slováků. Mezi naše slavné kuchaře jsme mohli přivítat zástupkyni něžného pohlaví a kdo jiný by lépe reprezentoval Slovensko než finalistka MasterChef Česko 2022 sympatická Slovenka Ivana Malecová.

Ten den se nejen nad Tatrou blýskalo… Temperamentní a milá finalistka kulinářské show, rodačka ze Senice, nekorunovaná královna halušek, Ivana Malecová nám naservírovala průřez tradičními chutěmi Slovenska a okořenila je svým moderním pojetím. Hosté si tak mohli pochutnat např. na Espumě z konfitované cibule s máslovými krutony, skorozapomenuté polévce Demikát, na Nakládané uzené parenici s pečeným česnekem a chipsem z lokše atd. Jako delikátní závěr sedmichodového menu a sladkou tečku na konec měli hosté možnost ochutnat zimně laděnou kombinaci tvarohu, švestky, slovenské Slivovice a marcipánu. Lepší závěr slovensky pojatého večera jsme si nedokázali představit! K dokonalé autenticitě připěly rovněž moderní drinky s akcentem Slovenska z rukou našeho skvělého týmu restaurace.

Podzimně laděné menu se šéfkuchařem Ladislavem Jakoubkem

říjen 2023, Zlín

Dlouhé podzimní večery vybízely k posezení s přáteli u dobrého jídla a pití. Další z úspěšných degustačních večerů, který tématicky vyšel na Halloween, jste si v říjnu mohli vychutnat z rukou šéfkuchaře Ladislava Jakoubka.

Menu, které snoubilo chutě a barvy podzimu bylo hlavním pojítkem všech pěti degustačních chodů, které s trochou vtipu pan Jakoubek doladil halloweenskými detaily. Mezi delikatesami, které tento večer mohli hosté ochutnat, nechyběly ani žabí stehýnka v listovém těstě. Samotný název třetího chodu evokoval sváteční halloweenskou atmosféru – Telecí pavouček s dýňovým pyré a liškovým ragú samozřejmě nebyl osminohý členovec, ale telecí delikatesa a hlavní chod večera. Menu bylo možné spojit s vinnou degustací s víny z Vinotéky U Pešatů a vše dodetailů sladěné přeneslo naše hosty do barvamani a vůněmi hrajícího podzimního lesa.

Steak night nebo-li souboj steaků na talíři v podání šéfkuchaře Michala Bučka

září 2023, Zlín

Druhou zářiovou degustační akcí byla ve Zlíně ochutnávka stařených / dlouhozrajícícíh hovězích steaků ze Severní či Jižní Ameriky. Masité degustační menu potěšilo nejednoho steakového nadšence a jako vždy, propracované kombinace chutí nesoucí se ruku v ruce s estetickým servírováním, připravil šéfkuchař Michal Buček.

Prvním utkáním na talíři byl Hovězí tatarák ze svíčkové ve dvou exkluzivních variantách – české a francouzské. Hosté si vychutnávali postupně stařené steaky jako Sirloin, Tenderloin i Rump steak. Pokrmy plné masa pak zakončilo božské Čokoládové bouchané brownies s višněmi amarena.

USA BBQ Maxi Burger Weekend s Michalem Bučkem

září 2023, Napajedla

První zářiový víkend mohli Napajedlané nasát pravou americkou atmosféru v naší napajedelské pobočce, kdy si šéfkuchař Michal Buček připravil ty nejšťavnatější burgery široko daleko.

Pravé americké BBQ MENU se třemi mega burgery o váze až 2 kg a sedmi burgery klasických velikostí měli možnost ochutnat nejen místní, ale všichni příznivci tohoto oblíbeného takaway jídla. Pro příznivce šťavnatých steaků byl naopak připraven kvalitní stařený Rib eye steak, dále řada tradičních hranolek, salátů a samozřejmě amerických limonád. Milovníci piva byli mile překvapeni rozšířenou nabídkou pivních speciálů, které doplnily stálou nabídku pivní nabídky. Celý víkend se tak nesl v pohodovém americkém duchu a pro velký úspěch věříme, že se nejedná o poslední degustační akci v Napajedlích.

Asijský degustační večer v podání Jaroslava Bednáře a Michala Bučka

červenec 2023, Zlín

V letním měsíci červenci jste měli možnost zúčastnit se nezapomenutelného asijského degustačního večera plného exotických chutí a vůní. Společně jsme se mohli vydat na vlnách jemného umění asijské kuchyně, která láká nadšence gastronomie svou rozmanitostí a jedinečnými kombinacemi. V tento večer se servíroval průřez asijskou kuchyní z rukou sushi mistra Jaroslava Bednáře a šéfkuchaře Michala Bučka. Vrcholem celého menu byl SOFT SHELL CRAB BAO BUN, tedy bulka se smaženým krabem, který se konzumuje celý včetně krunýře (!). Mezi chody nemohlo nechybět sushi a nigiri, naložený bůček v hoisinn omáčce či výrazná polévka Tom Kha Prawns. Celé menu bylo podtrhnuté tradičními asijskými nápoji a drinky, které mohli hosté během večera ochutnat. Atmosféra byla umocněna tématickou výzdobou, která nás přenesla tisíce mil na východ…

Dîner en France se šéfkuchařem Ladislavem Jakoubkem

červen 2023, Zlín

Francouzská kuchyně se v průběhu historie zařadila na vrchol pyramidy světové gastronomie a právě proto nemohla chybět na naší rozmanité cestě napříč nejrůznějšími zákoutími kulinářských kultur celého světa.

Během pětichodového degustačního večera „Dîner en France“ jste mohli ochutnat delikatesy od šéfkuchaře Ladislava Jakoubka, které nás, společně za melodií šansonů a speciálně párovanými víny, přeneslo do romantické scény, jako z francouzského filmu.

Menu bylo exkurzí francouzskými delikatesami, které odstartovaly čerstvé Ústřice Fine de Claire, následováno Carpaccio z řepy doplněné o chutný kozí sýr, dále delikátní a jedinečné Mušle Svatého Jakuba. Nejkontroverznějším, ale za to nejchutnějším byl třetí degustační chod – vyhlášené Šnečí ragú – pravá francouzská chuťovka.

A whiff of the Mediterranean s Jaroslavem Bednářem

květen 2023, Zlín

Původně měl být tento večer pod taktovkou/vařečkou šéfkuchaře Michala Bučka, ale zrovna v tomto čase netrpělivě očekával přírustek do jeho rodiny. Jeho zastupující dlouholetý kamarád a skvělý sushi mistr Jaroslav Bednář se svého úkolu zhostil s grácií. Více o hostujících kuchaři jste se měli možnost dozvědět v červenci při degustačním večeru „Barvy Ásie“, které jsou jeho srdcovou záležitostí.

Mediteránská kuchyně vyniká svou lehkostí a čerstvostí. Její nepřeberné chuťové variace inspirovaly šéfkuchaře Michala Bučka k sestavení neotřelého pětichodového menu, které kombinuje jižanské chutě s nejoblíbenější jarní českou zeleninou – chřestem. Úvodním chodem bylo Hovězí carpaccio s chřestovým pestem, dále Chřestové velouté, následovalo Chřestový salát s langustýnky, Jehněčí hřebínek byl pak vrcholem degutačního menu. Sladkou tečkou za jedinečným degustačním zážitkem byla Pistáciová Panna cotta. Lehké pokrmy ladily skvěle s víny doporučenými opět odborníky na slovo vzatých z Vinotéky U Pešatů.