Degustační večery

Procestovat celý svět z pohodlí restaurace, ochutnat tradiční pokrmy a ještě nasát atmosféru dálek Vám umožňujeme více jak dva a půl roku během tematických degustačních večerů. Naše pozvání přijalo doposud více jak osm známých českých i zahraničních šéfkuchařů a mediálně známých osobností na poli gastronomie. A že se doposud jednalo o nádherné gastrotoulky se můžete přesvědčit sami ve fotogaleriích jednolivých degustačních večerů. Nechejte se zlákat...

Švédské degustační menu s Janem Pavlíkem

říjen 2024

Novou tváří na poli šéfkuchařů degustačních večerů se stal šéfkuchař Jan Pavlík, který sbíral zkušenosti se švéskou kuchyní přímo na ostrově Gotland. Jeho šestichodové menu bylo průřezem tradičních chutí severské kuchyně a pro úplnou autenticitu byly všechny suroviny přivezeny ze Švédska a připraveny dle originálních receptur.

Úvodním chodem byl předkrm ve formě Švédského sledě, který hosty očaroval hned ve třech variacích. Následovala Bohatá rybí polévka se šafránem, kaviárem, mušlemi, krevetami a račími ocásky, která vzdala hold surovinám z mořského i říčního světa. Dále následovala delikatesa v podobě Dušeného losího masa s liškami, doplněného bramborovými placičkami se sýrem a pečeným jablbkem s nádechem skořice. Menu bylo završeno sladkou tečkou a to hned ve dvou provedeních. Šafránové „palačinky“ s ostružinovou marmeládou a šlehačkou a nemohla chybět oblíbená Čokoládová koule s příchutí lékořice.

Téma švédského večera bylo doladěno doporučenými víny, která krásně dotvářela ten pravý gurmánský zážitek.

 

 

Wagyu & Steaks se šéfkuchařem Michalem Bučkem

září 2024, Zlín

V září proběhla velkolepá degustační akce – Hosté měli možnost ochutnat ta nejkvalitnější hovězí masa WAGYU. Prvním chodem byl hovězí tatarák v uzeném vývaru, následoval Black wagyu burger s chilli shimeji, křupavými rýžovými nudlemi a zázvorovým máslem. Hvězdami večera byly dva exkluzivní steaky. Japonský Striploin s černým kořenem, miso demi-glace a nakládanou ředkvičkou a Australský Mignon s palmovými srdíčky, kimchi espumou a kapustou – obě jídla zaručila nezapomenutelný zážitek díky jemnému mramorování masa a precizní přípravě.

Celý večer byl zakončen delikátním višňovým sorbetem v čokoládě Blond Dulcey se skořicovým biscuit a rybízovým gelem. Tento večer se bezpochyby stal jedním z vrcholů sezóny pro všechny milovníky masa.

TUNA & SUSHI s Jaroslavem Bednářem

červen 2024, Zlín

V červnu jsme oslavili příchod letních prázdnin ve velkém stylu.
Pozvání šéfkuchaře Michala Bučka tentokrát přijal sushi mistr Jaroslav Bednář. Toho znáte již z minulého degustačního večera v japonském stylu. Popřípadě i Mediteránského, kde v roli šéfkuchaře zastupoval svého kolegu (a kamaráda) Michala Bučka.

Degustaci započala exhibice v porcování celého tuňáka, který byl ozdobou večera. Podrobná prezentace obou kulinářských mistrů odstartovala šestichodové řízené degustační menu, které obsahovalo pět chodů právě z této majestátní ryby. Určité chody byly připravovány před zraky hostů a vychutnávání mohlo započnout. Prvním chodem byl Tartar z uzených krevet a tuňáka, následovalo Tataki Tataki z tuňáka, Miso polévka a první hlavní chod –  delikátní sushi. Ochutnali jsme smažené Futomaki a Nigiri. V těsném závěsu následoval Steak z tuňáka s nakládaným ananasem, pak choi a wasabi espumou. Celý večer zakončila Kokosová Panna Cotta s Baileys.

Menu doplnily tematické asijské drinky. A jak je již tradicí, těm, kteří holdují lahodným vínům, bylo nabídnuto vinné párování.

Lobster day s šéfkuchařem Michalem Bučkem

duben 2024, Zlín

Začátkem jara jsme přivítali Humra, jeden z nejlahodnějších pokrmů mořské říše. Šéfkuchař Michal Buček se rozhodl korýše, ve všech podobách, uchopit jako hlavní ingredienci pro toto prémiové degustační menu.

Pro enormní zájem o tuto akci, byla degustace přesunuta do prostornějšího hlavního sálu Atrium, který zážitek ještě více umocnil a dodal celé akci jiný rozměr.

Na jaké chody se mohli hosté těšit? Amouse Bouche v podobě ochuceného másla v podobě Lobster Butter s koriandrem a kafírovou limetou. Jako předkrm se podával drobnější provedení korýše a to Humr Severský neboli Scampi, který skvěle ladil s chřestovou sedlinou, rebarborovou pěnou a dashi perličkami. Následoval Humří Brisque – chutná a vydatná polévka a hlavní hvězdou večera byl Humr Thermidor. Jedná se o výtečnou delikatesu, kterou stojí za to alespoň jednou za život ochutnat. Jako dezert se podávala lahodná Malinová tartaletka se zlatými plátky z dílny skvělé hostující cukrářky Kateřiny Chvilíčkové.

I během této degustace bylo celé menu, již tradičně, párováno s lahodnými víny.

Řecké delikatesy v podání Terezy Hybšové

březen 2024, ZLÍN

V březnu jste měli možnost vydat se s námi do jedné z nejoblíbenějších turistických oblastí – Helénské republiky. Řecká kuchyně představuje čerstvost, svěží a výrazné chutě. Tentokrát pozvání přijala finalistka soutěže MasterChef Česko, Tereza Hybšová, která se nechala inspirovat svými kořeny, a proto bylo téma jejího degustačního menu bez pochybností předurčeno. Hosté tak měli možnost vychutnat si pětichodové menu, které bylo průřezem tradičních řeckých pokrmů, jako od pravé Thíi (tedy tety). Chuťové pohárky rozdráždil amuse bouche ve formě Meze, následovaly smažené kalamáry, osvěžující polévka Avgolemono, nechybělo Souvlaki z jehňátka, Moussaka a sladkým zakončením byla oblíbená Baklava.

Hosté měli možnost ochutnat tradiční anýzový destilát Ouzo a řecká vína, která dotvořila chuťový zážitek do úplné autentičnosti. Atmosféra Řecka z restaurace přímo čišila…

Romantický večer s šéfkuchařem Michalem Bučkem

únor 2024, Zlín

Kdo by se nechtěl nechat rozmazlovat v nejromantičtější den v roce…?

V den Svatého Valentýna ve středu 14. 2. 2024 v 18:00 svou romantiku a pevnost vztahu přišlo utvrdit na 30 párů, pro které už prostory naší restaurace a restauračního salonku málem nestačily. Do romantického kabátku plného barev lásky se zahalila naše restaurace, která vyčarovala úsměv na tváři i tomu nejvíce zarytému „antiromantikovi“.

Šéfkuchař skupiny Baltaci Michal Buček za pomoci dlouholetého kamaráda kuchaře Tomáše Renty si pro naše hosty připravili romantikou protkané pětichodové menu. Úvodním amouse bouche bylo ochucené máslo v Le beurre de betterave, následovalo oblíbené antipasto Jižní i Střední Ameriky – Ceviche [Seviše], dále krém z pečemých rajčat jak jinak než v barvě lásky. Jako hlavní chod následovala roládu z telecí kýty plněná francouzským sýrem comté, uzeným prosciuttem. Závěrečná sladká tečka na konec v podobě francouzského dezertu Tisíce lístků – rozloženým Mille Feuille.

Hosté si opět mohli dopřát pestrou nabídku šumivých i klasických vín a pro ty, kteří se neuspokojili pouze s romantickou večeří, ale chtěli si dopřát romantiku plnými doušky, v nabídce Hotelu Baltaci Atrium byly připraveny luxusní Valentýnské balíčky. Romantiku nasáli naši hosté všemi smysly.

Toulky Monakem se šéfkuchařem Alessandrem Burlenghim

leden 2024, Zlín

V měsíci lednu 2024 jsme zahájili nový gastronomický rok výletem do slunného Monaka s novým šéfkuchařem Alessandrem Burlenghim, který se našim návštěvníkům představil s grandiózním sedmichodovým menu s akcentem slunného Monaka. Šéfkuchař s více jak 25letými zkušenostmi na vysokých gastronomických pozicích, který často hostí v nejmenované významné vile v Monaku prominentní osobnosti ze světa filmu, showbyznysu, finančního sektoru i politického dění.

Jeho menu bylo symfonií chutí, ve kterém skloubil tradiční suroviny ze Středozemí, lehkost citrusů, salátů, lanýžů a mořských plodů. I tentokrát bylo možné využít možnost vinného párování z rukou odborníků z Vinotéky U Pešatů.

Zimní slovenské menu z rukou Ivany Malecové

prosinec 2023, Zlín

V měsíci prosinci jsme s našimi gastrotoulkami nejeli příliš daleko. Malou prosincovou zastávku jsme si dopřáli za hranicemi Česka u našich bratrů Slováků. Mezi naše slavné kuchaře jsme mohli přivítat zástupkyni něžného pohlaví a kdo jiný by lépe reprezentoval Slovensko než finalistka MasterChef Česko 2022 sympatická Slovenka Ivana Malecová.

Ten den se nejen nad Tatrou blýskalo… Temperamentní a milá finalistka kulinářské show, rodačka ze Senice, nekorunovaná královna halušek, Ivana Malecová nám naservírovala průřez tradičními chutěmi Slovenska a okořenila je svým moderním pojetím. Hosté si tak mohli pochutnat např. na Espumě z konfitované cibule s máslovými krutony, skorozapomenuté polévce Demikát, na Nakládané uzené parenici s pečeným česnekem a chipsem z lokše atd. Jako delikátní závěr sedmichodového menu a sladkou tečku na konec měli hosté možnost ochutnat zimně laděnou kombinaci tvarohu, švestky, slovenské Slivovice a marcipánu. Lepší závěr slovensky pojatého večera jsme si nedokázali představit! K dokonalé autenticitě připěly rovněž moderní drinky s akcentem Slovenska z rukou našeho skvělého týmu restaurace.

Podzimně laděné menu se šéfkuchařem Ladislavem Jakoubkem

říjen 2023, Zlín

Dlouhé podzimní večery vybízely k posezení s přáteli u dobrého jídla a pití. Další z úspěšných degustačních večerů, který tématicky vyšel na Halloween, jste si v říjnu mohli vychutnat z rukou šéfkuchaře Ladislava Jakoubka.

Menu, které snoubilo chutě a barvy podzimu bylo hlavním pojítkem všech pěti degustačních chodů, které s trochou vtipu pan Jakoubek doladil halloweenskými detaily. Mezi delikatesami, které tento večer mohli hosté ochutnat, nechyběly ani žabí stehýnka v listovém těstě. Samotný název třetího chodu evokoval sváteční halloweenskou atmosféru – Telecí pavouček s dýňovým pyré a liškovým ragú samozřejmě nebyl osminohý členovec, ale telecí delikatesa a hlavní chod večera. Menu bylo možné spojit s vinnou degustací s víny z Vinotéky U Pešatů a vše dodetailů sladěné přeneslo naše hosty do barvamani a vůněmi hrajícího podzimního lesa.

Steak night nebo-li souboj steaků na talíři v podání šéfkuchaře Michala Bučka

září 2023, Zlín

Druhou zářiovou degustační akcí byla ve Zlíně ochutnávka stařených / dlouhozrajícícíh hovězích steaků ze Severní či Jižní Ameriky. Masité degustační menu potěšilo nejednoho steakového nadšence a jako vždy, propracované kombinace chutí nesoucí se ruku v ruce s estetickým servírováním, připravil šéfkuchař Michal Buček.

Prvním utkáním na talíři byl Hovězí tatarák ze svíčkové ve dvou exkluzivních variantách – české a francouzské. Hosté si vychutnávali postupně stařené steaky jako Sirloin, Tenderloin i Rump steak. Pokrmy plné masa pak zakončilo božské Čokoládové bouchané brownies s višněmi amarena.