Přijďte si vychutnat březnovou degustační večeři, která vás přenese do historie prostřednictvím jedinečných chutí v moderním pojetí. Šéfkuchař společnosti Baltaci, Michal Buček, s mistrovstvím propojuje tradici s inovací a každému pokrmu vtiskuje esenci klasických receptů, obohacenou o současné kulinářské trendy. Spolu s ním bude večeři připravovat i Jan Nedoma, talentovaný šéfkuchař na volné noze, který své umění zdokonaloval v prestižních podnicích jako Field (oceněnen michelinskou hvězdou) či v novém 420 restaurantu v Praze.
Vaření bylo jeho vášní už od dětství a stalo se pro něj způsobem, jak vyjádřit své umění – proto si oblíbil slogan „Jídlo uměním“. Během své kariéry získával zkušenosti na stážích v renomovaných podnicích, jako je Entree, Field či 420. V současnosti působí jako šéfkuchař na volné noze a zaměřuje se na soukromé i veřejné degustace. Můžete jej znát také z pořadu Dobré ráno na ČT či jako porotce z magazínu PATRIOT v sekci GURMÁN.
Amuse bouche JELEN A POPEL. Degustační cesta začíná zauzeným tartarem z jelena, jehož výraznou chuť podtrhuje fermentovaný salám a slaninový prach. Sladké tóny pyré z lesních plodů dokonale vyvažují celkovou kompozici a připomínají atmosféru podzimního lesa. Překrm v podobě HOUBOVÉ MLHY marinované v miso pastě snoubí s intenzivním zvěřinovým consommé a celou scenérii završuje lanýžová pěna, která do pokrmu vnáší jemnou elegantní vůni.
Prvním hlavním chodem je DIVOČINA V MOŘI.
Divoká příroda se setkává s mořskou svěžestí na talíři se štikozubcem v kaštanovém másle. Tento delikátní chod je doplněn kaviárem z hranáče, šalotkovou omáčkou a zeleninovými prvky – pastiňákem a mladým hráškem, které dodávají lehkost a barevný kontrast. Vrchol večera představuje ČERNÝ LES – Holub v popelu, servírovaný se smrkovou nádivkou, ostružinami a pyré z řepy. Omáčka z černého piva dodává pokrmu hloubku a bohatost chutí, které vás přenesou do tajemného lesa při západu slunce.
Osvěžující mezichod LED A OHEŇ v podobě sorbetu z becherovky a lesního medu přináší kontrast mezi chladem a horkem díky absintovému ohni, který tančí na talíři a připravuje vás na sladké finále. Sladkou tečkou PAŘÍŽ V LESE spojíme eleganci Paříže s rustikálními tóny lesa. Jemná panna cotta s vůní hřebíčku, křupavé pekany a horká čokoláda vytvářejí dokonalou harmonii chutí a textur.
Dárkový voucher na degustační večeři pro dvě osoby je skvělým dárkem nejen na svátek sv. Valentýna. Obdarujte svoji drahou polovičku, rodinu nebo obchodního partnera dárkovým voucherem, který lze uplatnit na kteroukoli degustační večeři z našeho připravovaného seznamu. Plánované témata degustačních večeří naleznete už teď v našem Gastrokalendáři na rok 2025.
Včasná rezervace stolu je na degustační večery nutná, proto navštivte náš online rezervační formulář či volejte +420 777 355 334.
Více novinek a akcí sledujte na našich sociálních sítích.
Nahlédněte do galerie fotografií úspěšných degustačních večerů, které již máme za sebou.