Chutě Asie se v posledních letech těší velké oblibě. Není divu, že asijská kuchyně patří mezi nejvíce konzumované. Tento měsíc vám proto přinášíme menu, které oslavuje delikátní rybu – tuňáka. Vychutnáte si pět chodů, které tuto surovinu obsahují, a celý večer zahájíme jedinečnou exhibicí porcování této majestátní ryby (celého tuňáka).
Požádáme Vás, abyste si rezervovali své místo předem, neboť počet míst je omezen. Rezervaci provádějte pomocí našeho rezervačního formuláře či volejte +420 777 355 334.
Exhibici povede Jaroslav Bednář, společně se šéfkuchařem Michalem Bučkem. Jaroslava jste mohli poznat na našich předchozích degustačních večerech, jako byl Asijský a mediteránsky laděný večer, kde zastupoval, již zmíněného, kolegu Michala Bučka.
Tartar z uzených krevet a tuňáka bude prvním pokrmem večera. Zároveň také chodem, který bude připraven před vašimi zraky. Vychutnáte si čerstvost a jedinečné snoubení chutí proteinu, křepelčí majonézy, kapar, šalotky a citronu, v bílém chlebu Tramezzino.
Osvěžující Amuse Bouche nastaví paletu chutí velého večera.
Tataki (たたき) znamená „naklepaný“ nebo „rozsekaný na kousky“. S druhým chodem tak ochutnáte lahůdku, která vznikla v Japonsku v 17. století. Tataki z tuňáka jsou malé plátky ryby opečené ze všech stran v neotřelém provedení se salátem ze zelené papay, chilli, koriandru a žluté mrkve. Krátké opečení dodává rybě intenzivnější chuť a zachovává její šťavnatost.
Třetím chodem bude polévka Miso, velmi oblíbený chod plný chuti miso pasty/vývaru. Japonci věří, že je receptem na pevné zdraví a dlouhověkost a kořeny vzniku sahají až do 6. století.
Prvním hlavním chodem se dostáváme ke zlatému hřebu večera – dvěma druhům sushi. Prvním z nich jsou Crispy Futomaki – rolky s tuňákem, avokádem a chřestem. Druhým je Nigiri tuna se sojovým demi-glace, které nesmí chybět na žádném skvělém degustačním večeru v japonském stylu.
Druhým hlavním chodem, a téměř finálním, bude Steak z tuňáka. Kombinace s Pak Choi – čínským zelím s wasabi espumou, teryiaki omáčkou se shiitake houbami a nakládaným ananasem rozehraje tu pravou pestrost chutí.
Jako sladkou tečku večera si naši kulinářstí experti připravili Kokosovou Panna Cottu s Baileys, mangem a sušenými malinami. Lehký a svěží dezert zakončí celý gastro zážitek na který se všichni opět převelice těšíme!
Luxusní večeře bude pravým zážitkem, který má smysl si vychutnat s drahou polovičkou, blízkými přáteli či jako příležitost k první schůzce.
A pokud máte ve Vašem okolí někoho, kdo je sběratelem gastrozážitků, věnujte poukaz na degustační večer, který budou moci využít během celého roku. Gastrotoulky 2024 teprve začínají…
Degustace, které již v naší restauraci proběhly, můžete shlédnout na naší stránce Degustační večery.
Jak už jsme apelovali, rezervace stolu je na degustační večery nutná, proto navštivte náš online rezervační formulář či volejte +420 777 355 334.