DEGUSTAČNÍ VEČEŘE CHŘEST A STEAKY

5. 05. 2025

Chřestová degustační večeře – jarní večer plný chutí.

20. 5. 2025 od 18.00 hodin

Zveme vás na výjimečný gastronomický zážitek – degustační večeři věnovanou chřestu, králi jarní sezóny. V úterý 20. května 2025 od 18.00 hodin v Restauraci Baltaci Zlín se naše restaurace promění v místo, kde se sezónní ingredience snoubí s moderní gastronomií. Šéfkuchař Michal Buček ze skupiny Baltaci vás provede večerem plným precizních chutí a špičkového řemesla. Každý chod vychází z respektu k tradičním recepturám, ale je obohacen o současné kulinářské prvky, které dávají jarním surovinám zcela nový rozměr.

David Valíček není jen výborný kuchař a šoumen, ale také blízký přítel našeho šéfkuchaře Michala Bučka. Oba spojuje vášeň pro poctivou gastronomii, kreativitu a chuť dělat věci jinak. Právě proto jsme je spojili v kuchyni, aby společně vytvořili unikátní degustační menu, ve kterém se odráží jejich zkušenosti, hravost i respekt k surovinám.

David sbíral inspiraci po celém světě – od ikonického hotelu Burj Al Arab v Dubaji přes Fig & Olive na Manhattanu až po londýnskou Berners Tavern, kde pracoval pod vedením šéfkuchaře Jasona Athertona. Jeho cesta ho zavedla i ke spolupráci s michelinským kuchařem Staceym Harrisem v KPMG.

SKLADBA MENU KUVÉR Večeři zahájí náš žitný chléb z podmáslí, podávaný s jemným chřestovým máslem. Jednoduchý úvod, který zvýrazňuje sezónnost a domácí poctivost. TEPLÝ PŘEDKRM WAGYU BURGER Mini burger z prvotřídního hovězího Wagyu masa je doplněn o pečenou řepu, nakládanou cibuli, chřest a slaninu. Kombinace tučné šťavnatosti a zeleninové svěžesti vytváří výrazný, ale dokonale vyvážený první chod.

1/ HLAVNÍ CHOD TELECÍ MIGNON Jemné telecí maso se rozplývá na jazyku a doplňuje ho uzený artyčok, chřestová espuma a fialová mrkev. Máslový demi glace celý chod zaoblí a propojí do elegantní harmonie. 2/ HLAVNÍ CHOD AUSTRALSKÝ WAGYU MIGNON Prémiové australské Wagyu se snoubí s asijskými tóny – shitake, batata, křupavé yuca chips a chilli chřest tvoří intenzivní, moderní kombinaci. Miso demi glace s kafírovou limetou dodává masu hloubku i osvěžující závěr.

DEZERT SMETANA, TONKA, JAHODY Jemná smetanová pěna s aromatickou tonka fazolí je doplněna o sladkokyselé jahody a překvapivý kaviár z chřestu. Celý dezert spojuje dulcey čokoládová omáčka, která mu dodává hedvábnost a dekadenci.

Dárkový voucher na degustační večeři pro dvě osoby je skvělým dárkem nejen na svátek sv. Valentýna. Obdarujte svoji drahou polovičku, rodinu nebo obchodního partnera dárkovým voucherem, který lze uplatnit na kteroukoli degustační večeři z našeho připravovaného seznamu. Plánované témata degustačních večeří naleznete už teď v našem Gastrokalendáři na rok 2025.

skladba menu Chřest & Steaks

Těšíme se na Vás

Včasná rezervace stolu je na degustační večery nutná, proto navštivte náš online rezervační formulář či volejte +420 777 355 334.

Více novinek a akcí sledujte na našich sociálních sítích.

Nahlédněte do galerie fotografií úspěšných degustačních večerů, které již máme za sebou.